Kindertheater Marjolein

Kindertheater Marjolijn is een warm, persoonlijk theatertje , op  maat van de kinderen, gerund door een klein, enthousiast team van toegewijde vrijwilligers. Die kleinschaligheid is van belang voor ons, om dat te doen waar we voor staan: met behulp van bijzondere voorstellingen kinderen stimuleren bij het ontdekken van de wondere wereld.   

Geschiedenis

In de jaren '80 begonnen we als Kindertheater op Zolder in het Hof. Met wat omzwervingen in de stad zijn we sinds september 2014 te vinden in het theater van Inter Amicos aan de Chr. de Wetstraat 2 te Dordrecht. Een locatie waar kinderen zich, als het weer het toelaat, met stoepkrijt of een bal kunnen uitleven op de speelplaats bij de zaal. Ook kunnen zij zich vermaken in het tekenhoekje binnen en sinds seizoen 2016-2017 met het mooie speelgoed van Speelotheek Pip&Zo, waarmee we een samenwerkingsverband zijn aangegaan.

Na de voorstelling kun je napraten met elkaar en de spelers met een glaasje limonade voor de kinderen en een kopje koffie / thee voor de volwassenen, dat we gratis kunnen aanbieden met dank aan Odin Coöperatieve Biologische Supermarkt Dordrecht.

Vrijwilligers

We zijn een 100% vrijwilligers organisatie en doen belangeloos en met veel enthousiasme dit werk, waarvoor we een nominatie voor de Vrijwilligersprijs 2012 van de gemeente Dordrecht kregen.

De volgende instanties stellen ons ook dit jaar in de gelegenheid om iedereen het komende seizoen weer van mooie voorstellingen te laten genieten:

Fonds Podiumkunsten,
Van Den Doolstichting,
Kinderboekwinkel De Giraf,
Speelgoedwinkel Juffrouw Pollewop,
Speelotheek Pip&Zo,
Odin Coöperatieve Biologische Supermarkt Dordrecht,
Walraven WebWerk,
Inter Amicos.